Çalıkuşu Balesi, Batum'da Sahnelendi

07/05/2016 12:05

Mersin Devlet Opera Ve Balesi Tarafından Sahnelenen 2 Perdelik “Çalıkuşu” İsimli Bale Gösterisi Batum’da Sahnelendi.


Haber: Hayati Akbaş







Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu ve Avrasya Üniversitesinin birlikte organize ettiği Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 2 perdelik “Çalıkuşu” isimli bale gösterisi Batum’da sahnelendi.

Batum Sanat Merkezi’nde sahnelenen bale gösterisini Artvin Valisi Kemal Cirit, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşrın Asan, Devlet Sanatçısı Merih Bahar Çimenciler, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan ile çok sayıda Türk ve Gürcü vatandaşı izledi.

Reşat Nuri Güntekin’in unutulmaz eserinden aynı adla uyarlanan “Çalıkuşu Balesi’ni “ 65 kişiden oluşan ekip sahneledi.

Libretto ve koreografisi Devlet Sanatçısı Merih Bahar Çimencilere ait eseri, Batum Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kostüm, dekor ve ışık tasarımları moda tarihçisi Alexandre Vassiliev'e, ışık uygulaması Tarı Deniz'e, müzik derlemeleri ise Erkan Yüksel'e ait oyunda, MDOB'un 65 kişilik sanatçı kadrosu görev aldı.

Eserin başlıca rollerini Büşra Ay, Ender Üçdemir, Burak Serkan Cebeci, Niyazi Cingöz, Bleda Özlem, Özge Hoşer, Barın Tümen, Tarkan Günal, Ketevan Chkhikvadze, Mahmut Akyol, Başak Özenç, Murat Koman, Hülya Özkan, Sayaka Watıka, Tugay Ak, Meltem Ayar, Hasan Akyol dönüşümlü olarak paylaşıyor.

Çalıkuşu balesi, birçok ilki içinde barındırıyor. Eserin en önemli yanı Türk Sanat Müziği ile icra edilmesinin yanı sıra, kanun, ud, ney ve tambur da orkestra da yer alıyor. Eser, Mersin Devlet Orkestrası’nın etnik sazlarıyla canlı müzik eşliğinde sahnelendi.

Çalıkuşu’nda, küçük yaşta annesini ve babasını kaybetmiş, iradeli, kültürlü ve güzel bir genç kız olan Feride’nin, genç ve yakışıklı Kamuran’a duyduğu aşkın kırgınlığı nedeniyle Anadolu’da öğretmenlik yapmaya giden, iyi bir eğitim sonrası ayakları üzerinde duran bir kızın öyküsü anlatıldı.

Öte yandan bin 300 kişi kapasiteli sanat merkezi tamamen dolarken, oyunun sonunda oyuncular izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 07.05.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
 » Batum’da Geleneksel İftar Yemeği...
 » Rize Valisi Yazıcı Batum’da Ziyaret...
 » Artvin’in Kurtuluşunun 95 Yıldönümü...
 » Artvin’de 19 Mayıs Etkinlikleri Kap...
 » Acara Özerk Bölgesi Başbakanı Archi...
 » Arhavi’de Öğretmenler Günü Kutlandı...
 » Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldön...
 » Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası...
 » Borçka Tiyatro Ve Kitap Günleri Son...
 » Hopa’da Tiyatro Günü Kutlandı...
 » Arhavi Gösteri Merkezi Tiyatro Oyun...
 » İpekyoluna Çin'den 500 Milyon Dolar...
 » Başkonsolos Temizkan Açü’de Öğrenci...
 » İran’ın Akaryakıt Farkı Uygulamasın...
 » Feyzioğlu Ve Batum, Anayasa Değişik...
 » Türk - Gürcü Dostluk Gecesi...
 » Artvin’de Ata’yı Anma Töreni Düzenl...
 » Trabzon Ve Batum’un Kardeş Kent Olu...
 » Vali Cirit Batum Gezisini Değerlend...
 » Artvin’de Kanserle Mücadele Program...