Artvin Gazeteciler Derneği Bu Kez Borçka'da

18/12/2005 09:18

Artvin Gazeteciler Derneği Üyeleri Borçka İlçesini Ziyaret Etti. Belediye, Kaymakamlık, Ticaret Ve Sanayi Odası Ve Borçka Devlet Hastanesini Ziyaret Ederek, Yetkililerle Görüş Alışverişinde Bulundu. Ziyaretlere Artvin Gazeteciler Derneği Başkanı Sedat Varan, Başkan Yrd. Tuncer Erer, Sayman Okan Sezgin, Zeki Alkan, 7 Mart Gazetesinden Erdoğan Atasert Ve İsmail Ataman Katıldı.

Haber:







Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arifağoğlu, "İlçede ekonomi kötüye gidiyor"

Oda başkanı Hüseyin Arifağoğlu, ilçenin ekonomik anlamda eski günlerini aradığını söyledi. Arifağoğlu:"ilçemizin geçim kaynağı daha önceleri çay, fındık ve ormancılık faaliyetleri idi. Ancak, orman kesimi azaldı. Hatta kalmadı sayılır. Şu anda ilçenin başlıca geçim kaynağı fındık daha sonra çay geliyor. Fındık üreticileri fındıklarını Fiskobirliğe teslim ettiler. Çünkü, Fiskobirlik yüksek fiyat açıkladı. Fiskobirlik Borçka piyasasına 13 trilyon gibi büyük bir para ödeme yapması gerekiyor. " dedi. Arifağoğlu açıklamalarının devamında "Muratlı Çay Fabrikası sular altında kalmasından dolayı söküldü. Ancak yeni yerine inşa edilmedi. İhaleyi bir firma almıştı. Henüz işe başlayamadı. Çünkü ihaleye itiraz var bundan dolayı gecikme oluyor. Bu durum Borçka'ya zarar veriyor"dedi. " Oda başkanı Arifağoğlu barajlar konusunda da:" barajlar başladığı zaman ilçeye ekonomik anlamda çok büyük katkı sağladı. Özellikle, işsizliği önlemede çok etkili oldu. Ancak, Borçka barajında sona doğru yaklaşılıyor. Yol sorunu aç-kapa uygulaması vatandaşı canından bezdirdiğini söylüyor. Baraj firması işçi çıkarmaya başladı. Eskiden Borçka'da ev sorunu vardı. Konut imalat arzının fazla olması nedeniyle şu anda ev sahipleri evini kiraya vermekte zorlanıyor. Bu durum ilçe ekonomisinin kötüye gittiğini gösteriyor. Başkan Arifağoğlu "Camili ve Karagöl turizm açısından bir cennet. Turizm konusunda atılım yapılabilir" dedi.

Borçka Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ümit Tutar, "Doktor açığımız var"

Gazetecilerin ikinci ziyaret eski adıyla Borçka SSK hastanesi yeni adıyla Borçka Devlet Hastanesi'ne oldu. Başhekim Dr. Ümit Tutar tarafından gazetecilere Borçka hastanesinde ki gelişmelere değinildi. Hastanenin 130 yataklı olduğunu ve 6 uzman hekimle hizmet verildiği belirterek. Şubat ayında devlet hastanesi ile SSK hastanesi olarak birleştiklerini söyleyerek, bu arada uzman doktorların bir kısmının ayrıldığı dahiliye, üroloji, çocuk ve anestezi uzmanına ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. İlçe genelinde pratisyen hekim açığı olduğunu da vurgulayan başhekim; kurumlardan olan alacaklarının çokluğundan da yakındı. Kurumların iyi niyetine rağmen tahsilatta yaşadığı sorunlardan bahsetti. Başhekim Tutar:" buna rağmen en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Nisan-Kasım döneminde 6 aylık dönemde 250 büyük ameliyat olmak üzere 630 ameliyat gerçekleştirdik. "dedi. Başhekim:" Borçka Devlet Hastanesi'ne ilçe dışından da hasta geliyor. Bu verilen hizmet açısından bizi mutlu eden bir olaydır. " Gazetecilerin Borçka ilçe genelinden görülen hastalık nedir ? Şeklideki soruyu ise Başhekim, Borçka ilçesinden astım, guatr olmak üzere kemik erimesi hastalığı görülüyor. Yaşlılarda ki kemik erimesi hastalığının yanı sıra kalp ve damar hastalıkları da sıkça görülüyor dedi. Kan stokları konusundaki soruya ise Başhekim, " en iyi kan taze kandır" diyor ve ekliyor. Kan işi çok iyi tetkik gerektiren bir konudur. Göründüğü gibi basit değildir. Onun için özel tetkik laboratuarı kurmak gerekiyor. Halkımız kan konusunda çok duyarlı . Daha önce kan verenleri deftere kayıt ediyoruz. Kan ihtiyacı olduğunda kan verme konusunda duyarlı vatandaşlarımızı hemen arıyoruz. Gelip, kan veriyorlar. "dedi.

Kaymakam Ogün Bahadır, "Sigara ile savaş kampanyası açtık"

Dernek üyeleri hastane ziyaretinin ardından Borçka Kaymakamı Ogün Bahadırı makamında ziyaret ettiler. İlçenin sosyo-ekonomik sorunları hakkında bilgi aldılar. Kaymakam Bahadır, 7 adet marangoz ustası ile görüşüp KOSKEP'i devreye sokarak %100 kredi imkanıyla veya Leasing sistemiyle %50 kredi imkanıyla orta ölçekli bir işletme açılması için öncülük yapmaya çalıştığını belirtiyor. Köylerin su probleminin gelecek yıl kalmayacağını belirten Bahadır:" Bu yıl 5 işletme suyu projesi yapıldı. Bunlardan 2 adedi Ballıca ve Aralık köyleri bitti. Geriye kalan 3 köyde içme suyu şebekesi bir ay içerisinde teslim edilecektir" dedi. 2006 yılında ise 11 adet su projesi yapılacağını belirtti. Gazeteciler, basında yer alan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sigara ile savaş kampanyasından dolayı kaymakam Ogün Bahadır'a teşekkür ettiler. Kaymakam Bahadır, sigara ile savaş kampanyasını başlatmadan önce ilçedeki öğretmenler arasında bir araştırma yaptırdığını ve bunun sonucunda 500 öğretmenden arasında 197 öğretmenin sigara içmediği tespit edildiği ve bu öğretmenlerden 98'inin bayan , 99'unun ise erkek olduğunun kendisine bildirildiği söyledi. Kaymakam tespitin ardından öğretmenlerin her şeyden önce öğrencilere örnek bir insan olması gerektiği düşüncesinden yola çıkararak ilçedeki sigara içemeyen öğretmenleri ödüllendirdiğini söyledi. Bu yıl ise 34 öğretmenin sigarayı bıraktığını ve 1 yıl içinde sigara içmediği tespit edilirse onları da gelecek büyük bir hediye ile ödüllendireceğini açıkladı. Yeşil kart konusundaki soruları da cevaplandıran kaymakam, ilçede yeşil kart uygulanmasından faydalanan kişi sayısını ise nüfusa göre %l7'sini teşkil ettiğini belirtti.

Arıcılık konusunda Tarım İl Müdürlüğü ve Tema Vakfı'nın Camili(Macahel)ve diğer köylerde çalışma yaptığını ve köylünün arıcılıktan maddi olarak girdi sağladığını söyledi. Turizm konusunda da Borçkalı işadamları yatırım yapmak istiyor. Eğitime de önem verdiğini belirten Kaymakam Bahadır, ilçe de branş öğretmenlerde açık var. Ana Çocuk Eğitim Merkezi(AÇEP)çalışmaları memnuniyet verici. Bu merkezde anneler eğitiliyor dedi. Kaymakam Bahadır:"ilçede şu anda müzik öğretiminiz yok bu beni çok üzüyor "dedi

Belediye Başkanı Oral Küçük, "Borçka'daki binaların %70'i kaçak"

Basın mensupları son ziyaretini Borçka Belediyesine yaptılar. Başkan Oral Küçük tarafından makamında karşılanan gazeteciler, belediye başkanı belediyecilik hizmetleri konusunda görüş alışverişinde bulundular. Başkan Oral Küçük ilçe ekonomisinin Borçka Barajı'nın yapımı nedeniyle 6 yıl boyunca parlak bir dönem yaşadıkları belirterek; baraj inşaatında sona yaklaşılması nedeniyle işçi çıkarmaları başladı diyor. Bu da ilçe ekonomisini olumsuz etkiliyor. Borçka belediyesi olarak başkanlığı döneminde ilçenin su sorunu 3 trilyon harcanarak çözüldüğünü söylüyor ve Borçka halkı arıtılmış temiz su içtiğini belirtiyor.

Çöp sorunu konusunda ise diğer belediyelerin olduğu gibi Borçka ilçesi içinde çok büyük sorun olduğunu belirten başkan, 8 aydır Çoruh Nehri'ne çöp atmadıklarını belirterek:"Baraj bittikten sonra ise çöp depolama alanında çok büyük sıkıntı yaşayacağız. ARRİKAB üye olan belediyeler çöp sorunun çözümü için kısa vadede çözüm bulması zor görünüyor. AB fonundan bir an önce yararlandırılması gerekir" dedi.

Başkan Oral Küçük imar konusunda ise çok zor durumda olduğunu söylüyor. Borçka'da binaların %70 kaçak. Yıkımı yapamadıklarını üzülerek belirtiyor. " Ancak binaların dış sıvalarının yapılması için meclis kararı aldık. Hatta bu bina sahiplerine kum ve iskele yardım yapacağız. Baraj bittikten sonra bina sahipleri kum bulmakta zorlanacaklar. "şeklinde açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin diğer sorunlarınız nelerdir şeklindeki soruya ise başkan Küçük:" Yaz aylarını köylerinde geçiren yöre halkı, kış ayının gelmesi ile birlikte ilçe dönüyorlar. Köyden dönerken yanında hayvanlarını da getiriyor. Geçimini temin ettiği, ineğini, koyununu, tavuğunu getiriyor. İlçede mahalle aralarında bulunan ahırlar sorun yaratıyor. Köylü halkımız hayvanlarını bırakacak yeri yok. Bu durum hem görünüm ve hem de sağlık açısından tehdit oluşturuyor. Bir kısım ahırların yıkılması için karar aldık" diyor. Borçka olarak araç sayısının fazla olması nedeniyle otopark ve şehir içi trafiğinde sıkışıklık var. Her üç kişiden birinin arabası var. Trafik sorunun çözümü için geliş gidiş yolunun ayrılması başta olmak üzere bir takım tedbirler aldıklarını, otopark sorunun çözümü içinse çalıştıklarını söylüyor. Başkan belediyenin hizmet araçları konusunda araç parkı yönünden çoğu belediyeden önde olduğunu açıkladı. Alt yapı konusunda ise bir takım yenilemeler yaptığını ancak yeterli olmadığını ekliyor. İller Bankası ile projelendirip alt yapının yeniden yapılmasının gereklilik olduğunu belirtiyor.

Gazetecilerin, gençler için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz ? Sorusuna ise Başkan, gençlerin en büyük derdi işsizlik. Borçkalı zengin işadamlarıyla görüştüğünü söylüyor. İlçenin geleceği turizm. Bunun için işadamı İsmet Acar'dan söz aldığını belirterek. İlçeye turizm okulu açılması kararının alındığı takdirde okul binasının bu işadamı tarafından yaptırılacağını belirtiyor. İlçe de kütüphane olmaması nedeniyle, belediye olarak yakın bir zamanda ilçeye kütüphane açacağını açıkladı. Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük belediyelerin yaşadığı maddi sıkıntılara değinerek. Türkiye'de her belediyenin elektrik tüketiminden pay aldıklarını söyleyerek, ilçe de yapılan Borçka barajının belediye hudutları içerisinde olduğunu ve bu nedenle Borçka Barajı'nda üretilecek elektriğin satışından Borçka belediyesinin de pay alması gerektiği konusunun altını çiziyor. Konu yargıda, Başkan Küçük;" dava devam ediyor. Eğer kazanırsak belediye olarak maddi açıdan çok büyük rahatlama olacaktır" diyor.

Basın mensupları son ziyaretini Borçka Belediyesine yaptılar. Başkan Oral Küçük tarafından makamında karşılanan gazeteciler, belediye başkanı belediyecilik hizmetleri konusunda görüş alışverişinde bulundular. Başkan Oral Küçük ilçe ekonomisinin Borçka Barajı'nın yapımı nedeniyle 6 yıl boyunca parlak bir dönem yaşadıkları belirterek; baraj inşaatında sona yaklaşılması nedeniyle işçi çıkarmaları başladı diyor. Bu da ilçe ekonomisini olumsuz etkiliyor. Borçka belediyesi olarak başkanlığı döneminde ilçenin su sorunu 3 trilyon harcanarak çözüldüğünü söylüyor ve Borçka halkı arıtılmış temiz su içtiğini belirtiyor. Çöp sorunu konusunda ise diğer belediyelerin olduğu gibi Borçka ilçesi içinde çok büyük sorun olduğunu belirten başkan, 8 aydır Çoruh Nehri'ne çöp atmadıklarını belirterek:"Baraj bittikten sonra ise çöp depolama alanında çok büyük sıkıntı yaşayacağız. ARRİKAB üye olan belediyeler çöp sorunun çözümü için kısa vadede çözüm bulması zor görünüyor. AB fonundan bir an önce yararlandırılması gerekir" dedi. Başkan Oral Küçük imar konusunda ise çok zor durumda olduğunu söylüyor. Borçka'da binaların %70 kaçak. Yıkımı yapamadıklarını üzülerek belirtiyor. " Ancak binaların dış sıvalarının yapılması için meclis kararı aldık. Hatta bu bina sahiplerine kum ve iskele yardım yapacağız. Baraj bittikten sonra bina sahipleri kum bulmakta zorlanacaklar. "şeklinde açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin diğer sorunlarınız nelerdir şeklindeki soruya ise başkan Küçük:" Yaz aylarını köylerinde geçiren yöre halkı, kış ayının gelmesi ile birlikte ilçe dönüyorlar. Köyden dönerken yanında hayvanlarını da getiriyor. Geçimini temin ettiği, ineğini, koyununu, tavuğunu getiriyor. İlçede mahalle aralarında bulunan ahırlar sorun yaratıyor. Köylü halkımız hayvanlarını bırakacak yeri yok. Bu durum hem görünüm ve hem de sağlık açısından tehdit oluşturuyor. Bir kısım ahırların yıkılması için karar aldık" diyor. Borçka olarak araç sayısının fazla olması nedeniyle otopark ve şehir içi trafiğinde sıkışıklık var. Her üç kişiden birinin arabası var. Trafik sorunun çözümü için geliş gidiş yolunun ayrılması başta olmak üzere bir takım tedbirler aldıklarını, otopark sorunun çözümü içinse çalıştıklarını söylüyor. Başkan belediyenin hizmet araçları konusunda araç parkı yönünden çoğu belediyeden önde olduğunu açıkladı. Alt yapı konusunda ise bir takım yenilemeler yaptığını ancak yeterli olmadığını ekliyor. İller Bankası ile projelendirip alt yapının yeniden yapılmasının gereklilik olduğunu belirtiyor. Gazetecilerin, gençler için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz ? Sorusuna ise Başkan, gençlerin en büyük derdi işsizlik. Borçkalı zengin işadamlarıyla görüştüğünü söylüyor. İlçenin geleceği turizm. Bunun için işadamı İsmet Acar'dan söz aldığını belirterek. İlçeye turizm okulu açılması kararının alındığı takdirde okul binasının bu işadamı tarafından yaptırılacağını belirtiyor. İlçe de kütüphane olmaması nedeniyle, belediye olarak yakın bir zamanda ilçeye kütüphane açacağını açıkladı. Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük belediyelerin yaşadığı maddi sıkıntılara değinerek. Türkiye'de her belediyenin elektrik tüketiminden pay aldıklarını söyleyerek, ilçe de yapılan Borçka barajının belediye hudutları içerisinde olduğunu ve bu nedenle Borçka Barajı'nda üretilecek elektriğin satışından Borçka belediyesinin de pay alması gerektiği konusunun altını çiziyor. Konu yargıda, Başkan Küçük;" dava devam ediyor. Eğer kazanırsak belediye olarak maddi açıdan çok büyük rahatlama olacaktır" diyor.

Basın mensupları son ziyaretini Borçka Belediyesine yaptılar. Başkan Oral Küçük tarafından makamında karşılanan gazeteciler, belediye başkanı belediyecilik hizmetleri konusunda görüş alışverişinde bulundular. Başkan Oral Küçük ilçe ekonomisinin Borçka Barajı'nın yapımı nedeniyle 6 yıl boyunca parlak bir dönem yaşadıkları belirterek; baraj inşaatında sona yaklaşılması nedeniyle işçi çıkarmaları başladı diyor. Bu da ilçe ekonomisini olumsuz etkiliyor. Borçka belediyesi olarak başkanlığı döneminde ilçenin su sorunu 3 trilyon harcanarak çözüldüğünü söylüyor ve Borçka halkı arıtılmış temiz su içtiğini belirtiyor. Çöp sorunu konusunda ise diğer belediyelerin olduğu gibi Borçka ilçesi içinde çok büyük sorun olduğunu belirten başkan, 8 aydır Çoruh Nehri'ne çöp atmadıklarını belirterek:"Baraj bittikten sonra ise çöp depolama alanında çok büyük sıkıntı yaşayacağız. ARRİKAB üye olan belediyeler çöp sorunun çözümü için kısa vadede çözüm bulması zor görünüyor. AB fonundan bir an önce yararlandırılması gerekir" dedi. Başkan Oral Küçük imar konusunda ise çok zor durumda olduğunu söylüyor. Borçka'da binaların %70 kaçak. Yıkımı yapamadıklarını üzülerek belirtiyor. " Ancak binaların dış sıvalarının yapılması için meclis kararı aldık. Hatta bu bina sahiplerine kum ve iskele yardım yapacağız. Baraj bittikten sonra bina sahipleri kum bulmakta zorlanacaklar. "şeklinde açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin diğer sorunlarınız nelerdir şeklindeki soruya ise başkan Küçük:" Yaz aylarını köylerinde geçiren yöre halkı, kış ayının gelmesi ile birlikte ilçe dönüyorlar. Köyden dönerken yanında hayvanlarını da getiriyor. Geçimini temin ettiği, ineğini, koyununu, tavuğunu getiriyor. İlçede mahalle aralarında bulunan ahırlar sorun yaratıyor. Köylü halkımız hayvanlarını bırakacak yeri yok. Bu durum hem görünüm ve hem de sağlık açısından tehdit oluşturuyor. Bir kısım ahırların yıkılması için karar aldık" diyor. Borçka olarak araç sayısının fazla olması nedeniyle otopark ve şehir içi trafiğinde sıkışıklık var. Her üç kişiden birinin arabası var. Trafik sorunun çözümü için geliş gidiş yolunun ayrılması başta olmak üzere bir takım tedbirler aldıklarını, otopark sorunun çözümü içinse çalıştıklarını söylüyor. Başkan belediyenin hizmet araçları konusunda araç parkı yönünden çoğu belediyeden önde olduğunu açıkladı. Alt yapı konusunda ise bir takım yenilemeler yaptığını ancak yeterli olmadığını ekliyor. İller Bankası ile projelendirip alt yapının yeniden yapılmasının gereklilik olduğunu belirtiyor. Gazetecilerin, gençler için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz ? Sorusuna ise Başkan, gençlerin en büyük derdi işsizlik. Borçkalı zengin işadamlarıyla görüştüğünü söylüyor. İlçenin geleceği turizm. Bunun için işadamı İsmet Acar'dan söz aldığını belirterek. İlçeye turizm okulu açılması kararının alındığı takdirde okul binasının bu işadamı tarafından yaptırılacağını belirtiyor. İlçe de kütüphane olmaması nedeniyle, belediye olarak yakın bir zamanda ilçeye kütüphane açacağını açıkladı. Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük belediyelerin yaşadığı maddi sıkıntılara değinerek. Türkiye'de her belediyenin elektrik tüketiminden pay aldıklarını söyleyerek, ilçe de yapılan Borçka barajının belediye hudutları içerisinde olduğunu ve bu nedenle Borçka Barajı'nda üretilecek elektriğin satışından Borçka belediyesinin de pay alması gerektiği konusunun altını çiziyor. Konu yargıda, Başkan Küçük;" dava devam ediyor. Eğer kazanırsak belediye olarak maddi açıdan çok büyük rahatlama olacaktır" diyor. -Basın mensupları son ziyaretini Borçka Belediyesine yaptılar. Başkan Oral Küçük tarafından makamında karşılanan gazeteciler, belediye başkanı belediyecilik hizmetleri konusunda görüş alışverişinde bulundular. Başkan Oral Küçük ilçe ekonomisinin Borçka Barajı'nın yapımı nedeniyle 6 yıl boyunca parlak bir dönem yaşadıkları belirterek; baraj inşaatında sona yaklaşılması nedeniyle işçi çıkarmaları başladı diyor. Bu da ilçe ekonomisini olumsuz etkiliyor. Borçka belediyesi olarak başkanlığı döneminde ilçenin su sorunu 3 trilyon harcanarak çözüldüğünü söylüyor ve Borçka halkı arıtılmış temiz su içtiğini belirtiyor. Çöp sorunu konusunda ise diğer belediyelerin olduğu gibi Borçka ilçesi içinde çok büyük sorun olduğunu belirten başkan, 8 aydır Çoruh Nehri'ne çöp atmadıklarını belirterek:"Baraj bittikten sonra ise çöp depolama alanında çok büyük sıkıntı yaşayacağız. ARRİKAB üye olan belediyeler çöp sorunun çözümü için kısa vadede çözüm bulması zor görünüyor. AB fonundan bir an önce yararlandırılması gerekir" dedi. Başkan Oral Küçük imar konusunda ise çok zor durumda olduğunu söylüyor. Borçka'da binaların %70 kaçak. Yıkımı yapamadıklarını üzülerek belirtiyor. " Ancak binaların dış sıvalarının yapılması için meclis kararı aldık. Hatta bu bina sahiplerine kum ve iskele yardım yapacağız. Baraj bittikten sonra bina sahipleri kum bulmakta zorlanacaklar. "şeklinde açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin diğer sorunlarınız nelerdir şeklindeki soruya ise başkan Küçük:" Yaz aylarını köylerinde geçiren yöre halkı, kış ayının gelmesi ile birlikte ilçe dönüyorlar. Köyden dönerken yanında hayvanlarını da getiriyor. Geçimini temin ettiği, ineğini, koyununu, tavuğunu getiriyor. İlçede mahalle aralarında bulunan ahırlar sorun yaratıyor. Köylü halkımız hayvanlarını bırakacak yeri yok. Bu durum hem görünüm ve hem de sağlık açısından tehdit oluşturuyor. Bir kısım ahırların yıkılması için karar aldık" diyor. Borçka olarak araç sayısının fazla olması nedeniyle otopark ve şehir içi trafiğinde sıkışıklık var. Her üç kişiden birinin arabası var. Trafik sorunun çözümü için geliş gidiş yolunun ayrılması başta olmak üzere bir takım tedbirler aldıklarını, otopark sorunun çözümü içinse çalıştıklarını söylüyor. Başkan belediyenin hizmet araçları konusunda araç parkı yönünden çoğu belediyeden önde olduğunu açıkladı. Alt yapı konusunda ise bir takım yenilemeler yaptığını ancak yeterli olmadığını ekliyor. İller Bankası ile projelendirip alt yapının yeniden yapılmasının gereklilik olduğunu belirtiyor. Gazetecilerin, gençler için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz ? Sorusuna ise Başkan, gençlerin en büyük derdi işsizlik. Borçkalı zengin işadamlarıyla görüştüğünü söylüyor. İlçenin geleceği turizm. Bunun için işadamı İsmet Acar'dan söz aldığını belirterek. İlçeye turizm okulu açılması kararının alındığı takdirde okul binasının bu işadamı tarafından yaptırılacağını belirtiyor. İlçe de kütüphane olmaması nedeniyle, belediye olarak yakın bir zamanda ilçeye kütüphane açacağını açıkladı. Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük belediyelerin yaşadığı maddi sıkıntılara değinerek. Türkiye'de her belediyenin elektrik tüketiminden pay aldıklarını söyleyerek, ilçe de yapılan Borçka barajının belediye hudutları içerisinde olduğunu ve bu nedenle Borçka Barajı'nda üretilecek elektriğin satışından Borçka belediyesinin de pay alması gerektiği konusunun altını çiziyor. Konu yargıda, Başkan Küçük;" dava devam ediyor. Eğer kazanırsak belediye olarak maddi açıdan çok büyük rahatlama olacaktır" diyor.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 18.12.2005 tarihinde tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
 » Kafkasör’de Madencilik Su Kanuna Gö...
 » Chp Artvin İl Başkanından Çarpıcı A...
 » Artvin Gazeteciler Derneği Üyeleri...
 » Chp Adayı Turan Kasımoğlu Ortahopa...
 » Trabzon Tso'da Ortak Akıl Toplantıs...
 » Artvin’de Yaşam Alanlarımızı Savuna...
 » Artvin Ve Arhavi’de Engelliler Günü...
 » Artvin’de Organ Bağışı Ve Nakli Kon...
 » Artvin’de Cerattepe İçin Gergin Top...
 » Und Türki Cumhuriyetleri Masaya Yat...
 » Trabzon’da Düzenlenen 3. İpekyolu Z...
 » Artvin Valisi Aydoğdu İle Giderayak...
 » Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu Hopa’da...
 » Ab Destekli Seracılığın Geliştirilm...
 » Yusufeli’nde Zeytincik Köyü Afetzed...
 » “ Marka Şehirler ” Artvin’de...
 » Yusufeli Barajı, Türkiye’nin Gurur...
 » Hortum Ve Fırtınanın Hasarı Gün Ağa...
 » Chp Artvin Milletvekili Bayraktutan...
 » İl Genel Meclisi Aralık Ayı Kararla...



En Çok Okunan Yaşam Haberleri
 » Necmettin Orman Vefat Etti!...
 » Artvin’i Yasa Boğan Ölüm...
 » Hopa Belediye Başkanı Seçilen Utku...
 » Turgay Ataselim Teşekkür Mesajı Yay...
 » Hopa’nın Kadınları, Muhteşemsiniz!...
 » Hopa Belediyesi Geleneği Devam Etti...
 » Şehit Ailesinde İftarını Açtı...
 » Ati Utku Cihan’dan İddialı Çıkış...
 » Hopa Belediye Meclis Üyeleri Belli...
 » Ulaştırma Bakanı Hopa Yolunda İncel...